Etiketler

31 Mayıs 2020 Pazar

Bilim Sanatla Buluşuyor 2: Atlas'la Birlikte Kalp Şeklinde Boraks Kristali Yapma

        Bizim çocukların ikisi de evde bilim projesi yapmayı hep çok sevdiler. Bugün internetten bu tür aktiviteler bulmak çok kolay, yapmak da hem eğlenceli hem öğretici. Daha önce yaptıklarımızın bir kısmıyla ilgili yıllar içinde biz de çeşitli youtube videoları yapmıştık.

        Şeker bayramındaki 4 günlük sokağa çıkma yasağında Atlas'a boraks kristali yapmak isteyip istemediğini sordum, istediğini söyleyince nasıl yapıldığını görsün diye Ateş'le 3 yıl önce yaptığımız boraks kristali videosunu seyrettik. Seyredince de Atlas'la da bir video yapalım diye kararlaştırdık.

        Önce yaptığımız videoyu seyredin daha sonra da hikayesini anlatayım: 

   
        Ne şekil yapmak istediğini sorduğumda Atlas çok kararlı bir şekilde pembe bir kalp yapmak istediğini söyledi. Şönilden kalbimizi yaptık, kristalimiz yaptık, 1 gün sonra kristali toplama zamanı geldiğinde de pembe kalpten boraks kristalini Melisa'ya hediye olarak yaptığını söyledi. Annesine olan sevgisi, pembe bir kalp yapmaktaki kararlılığı ve kristal oluşana kadar pembe kalpten boraks kristalini annesine hediye olarak yaptığını söylememesi çok tatlıydı.

        Bu da 3 yıl önce Ateş'le yaptığımız boraks kristali videosu:

 


        Daha önce yaptığımız tüm videolara youtube kanalımdan ulaşabilirsiniz. Youtube Kanalım: Babaaalık

Hiç yorum yok: